Terug naar het overzicht

Wandelingen

Icon Groep
Groep
Icon Particulier persoon
Particulier persoon
Icon Avontuur
Avontuur
Icon Wandelen
Wandelen
Icon Zomertoppers
Zomertoppers

Worriken ligt in een prachtig wandelgebied midden in de natuur. Hierna vind je twee goede overzichten met wandelingen:

Wandelingen in Worriken

De volgende wandelingen starten in Worriken of komen eraan voorbij. Het gaat meestal om wandelingen waarbij je wandelknooppunten volgt.

Wandelingen kunnen met behulp van de wandelknooppuntenplanner of de wandelkaart Rondom het meer van Bütgenbach gemakkelijk aangepast worden. Deze kaart (€ 8) is net zoals de (gratis) brochure Plezierwandelingen aan de receptie verkrijgbaar.

Wandelhighlights in de buurt

Rond het meer van Butgenbach

Mensen komen van ver om te ontspannen aan het meer van Bütgenbach. De ronde van het meer van Butgenbach  is een heel afwisselende wandeling van 10.5 km en biedt je een mix van allerlei landschappen: je wandelt door bossen en langs weiden, je betreedt plankenpaadjes en natuurlijk is de oever van het meer van Butgenbach tijdens je wandeling nooit ver weg! Je kunt regelmatig op adem komen en op een bank genieten van de prachtige vergezichten.

Hoewel deze wandeling allerminst zwaar te noemen is, is ze zeker ook niet vlak. Wil je de buggy meenemen, hou er dan rekening mee dat je die ter hoogte van moeilijke passages regelmatig zult moeten optillen. Het wandelpad loopt grotendeels over bospaden waardoor dit een favoriet parcours is voor trailrunners.

Onderweg lonken talloze strandjes om te verpozen aan het water. Zwemmen in de onbewaakte zones is echter wegens de koude onderstromingen verboden. Vergeet bij je vertrek je lunchpakket niet aan te vragen in het restaurant van Worriken. Je passeert weinig of zelfs geen eetgelegenheden tijdens je wandeling. Picknick voorzien is dus de boodschap.

Ook in de winter is deze wandeling de moeite waard!

Vlak wandelen op de RAVeL

Wandelaars met een beperkte mobiliteit zullen blij zijn met de RAVeL.

De RAVeL is een oude spoorwegbedding die werd omgetoverd tot een geasfalteerd pad voor de zwakke weggebruiker: de RAVeL is dus vlak, autovrij en obstakelvrij. Hier kan je zonder zorgen buggy’s en rolstoelen voortduwen.

Wandelen met kinderen

Ontdekken, spelen, ravotten in de natuur en avonturen beleven…hier zijn enkele wandelideeën om samen met je kinderen mooie momenten in de natuur door te brengen.

  • Fit-o-meter: 3,5 of 5,5 km: een wandellus met langs een fantastisch kronkelend paadje midden in de natuur verschillende oefenstations voor pull-ups, rekoefeningen, evenwichtsoefeningen en meer: dit is gratis, voor elke leeftijd en gewoonweg fijn! Plan na je wandeling zeker een bezoekje aan ons kindvriendelijke restaurant in om na te praten en bij te tanken.
  • Geocaching: voor iets oudere kinderen kan geocaching een spannende activiteit zijn. Het vinden van verborgen “schat”-containers in de natuur kan van de wandeling een spannend avontuur maken.
  • Schattenjacht met schatkaart: 2 km: Deelnemers lossen aanwijzingen en raadsels op tijdens een wandeling van 2 km over het terrein van Worriken om de code te kraken waarmee de schatkist kan worden geopend. Let op: het terrein is niet geschikt voor rolstoelen en kinderwagens: het is een behoorlijk avontuurlijke wandeling.
  • Kids on Tour: Fun in het bos en in het water: 5.7 km
  • Dorpsrally
wanderer_back

"*" geeft vereiste velden aan

Activiteit Info

DD slash MM slash JJJJ

Over de persoon

Verdere vragen

Door het indienen van dit formulier accepteert u ons privacybeleid.