Terug naar het overzicht

Wandelingen

Icon Groep
Groep
Icon Particulier persoon
Particulier persoon
Icon Avontuur
Avontuur
Icon Wandelen
Wandelen
Icon Zomertoppers
Zomertoppers

Ronde van het meer van Butgenbach

Als je in de oostelijke Ardennen aan het wandelen bent, dan zal het je opvallen hoe gevarieerd de landschappen en de wandelingen zijn. We raden je aan om je wandelavontuur te beginnen met de ronde van het meer van Butgenbach. Deze wandeling van 10.5 km is heel afwisselend en biedt je een mix van allerlei landschappen: je wandelt door bossen en langs weiden, je betreedt plankenpaadjes en natuurlijk is de oever van het meer van Butgenbach tijdens je wandeling nooit ver weg! Je kunt regelmatig op adem komen en op een bank genieten van de prachtige vergezichten. Hoewel deze wandeling allerminst zwaar te noemen is, is ze zeker ook niet vlak. Wil je de buggy meenemen, hou er dan rekening mee dat je die ter hoogte van moeilijke passages regelmatig zult moeten optillen. Het wandelpad loopt grotendeels over bospaden waardoor dit een favoriet parcours is voor trailrunners. Onderweg lonken talloze strandjes om te verpozen aan het water. Zwemmen in de onbewaakte zones is echter wegens de koude onderstromingen verboden. Vergeet bij je vertrek je lunchpakket niet aan te vragen in het restaurant van Worriken. Je passeert weinig of zelfs geen eetgelegenheden tijdens je wandeling. Picknick voorzien is dus de boodschap.

Ook in de winter is deze wandeling de moeite waard!

Vlak wandelen op de RAVeL

Heb je graag een effen en een vlakke ondergrond onder de voeten? Beweeg je je op wieltjes voort? De RAVeL is voor jou de geschikte plaats om zonder zorgen te wandelen. Er zijn geen auto’s en geen obstakels om over te struikelen.  Het pad is aangelegd op een spoorwegbedding en dus per definitie vlak. Bovendien werd alles mooi geasfalteerd. Gebruikers van buggy’s en rolstoelen, personen met beperkte mobiliteit, op de RAVeL houdt niets jullie tegen!

Wandelen met kinderen

Hoe hou je je kinderen tijdens een wandeling gemotiveerd om door te stappen? Door ze welomschreven doelen voor te schotelen. Denk maar aan de turnoefeningen van de fitometer of het vinden van antwoorden tijdens een speurtocht  in het dorp. Een schattenjacht vinden ze helemaal te gek. Ga ook eens op zoek naar de geocaches  in de buurt van Worriken. Kinderen houden ervan om zich met het kompas of de gps naar een schat te laten loodsen. Zonder er erg in te hebben, zijn ze aan het wandelen. En daar heb jij als ouder niets op tegen!

Wandelen in de omgeving van Butgenbach

Natuurlijk kun je in de omgeving van Butgenbach en de Hoge Venen nog vele andere wandelingen ondernemen. Dankzij het knooppuntennetwerk kun je zelfs je eigen wandelingen uitstippelen. Hoewel alle wandelingen heel erg verschillend van aard kunnen zijn, hebben ze één ding gemeen: ze prikkelen je vijf zintuigen en in elk seizoen geven ze een ander ontdekkenswaardig geheim prijs: de gesmoorde stilte van een winterlandschap, de narcissen in de lente, de vlinders en de heerlijke geuren na een zomerse regenbui, de paddenstoelen en vlammende kleurenpracht van de herfst. Je raakt niet uitgekeken op onze mooie natuur die telkens opnieuw weet te verbazen. Kom los van de dagelijkse sleur, schakel een versnelling lager en trek je wandelschoenen aan. En als je ’s avonds na een dagje wandelen ook nog in een kwaliteitsvol logies kunt overnachten, dan is je dag helemaal geslaagd!

wanderer_back