Terug naar het overzicht

Langlaufen

Icon Groep
Groep
Icon Particulier persoon
Particulier persoon
Icon Wintersporten
Wintersporten

Wintersportvakantie dichtbij in Butgenbach

Je hoeft voor een wintersportvakantie niet altijd ver te rijden. Ook in België, meer bepaald in Worriken kun je langlaufen! Wist je dat de langlaufpistes van Worriken 20 tot 60 dagen per jaar geopend zijn? Bovendien tref je in Worriken alles aan voor een geslaagde en fijne wintervakantie: culinaire verwennerij in het restaurant, ontspanning en relaxatie in de sauna, knusse gezelligheid ’s avonds voor het slapengaan in de chalets… Alles wat je nodig hebt voor een superfijne wintervakantie, ligt hier op loopafstand.

Ski’s huren

In de omnisporthal kun je het langlaufmateriaal huren. Dat bestaat uit langlauflatten met ribbels, langlaufstokken en schoenen. Er zijn 750 langlaufuitrustingen, zodat het niet nodig is om voor enkele personen te reserveren. Kom je echter met een groep naar Butgenbach om te langlaufen, dan moet je wel reserveren (gebruik hiervoor het formulier hieronder).

4 langlaufrondes

Starten doe je aan de rotonde ter hoogte van de receptie van Worriken. Als je aan de rotonde het pijltje van de 2 km naar rechts volgt, dan word je tijdens je langlauftocht getrakteerd op mooie uitzichten op het dorp Butgenbach en zijn meer. Je langlauft over de weiden rond Worriken. Het is een ideale beginnersronde. Niet te lang, niet te moeilijk.
De langere rondes van 4, 6 en 8 km nemen je mee voor een avontuurlijke tocht door bossen en over weiden. Alle rondes zijn goed bewegwijzerd. In de loipes mag je niet wandelen. Wil je wandelen terwijl je vrienden of familie langlaufen, ontdek dan de wandeling rond het meer.

Langlaufkledij

Langlaufen is een intensieve duursport. Laat daarom je kledij voor alpineskiën thuis. Veel te warm. Trek gewone loop- of fietskledij aan. Vergeet je handschoenen, muts en zonnebril niet!

Langlauf Worriken ©An Van Rie

Details

 • Openingstijden

  Afhankelijk van de sneeuwomstandigheden: van 9:00 tot 17:00 uur.
  Voor een actuele sneeuwsituatie kun je naar www.ostbelgien.eu/de/erleben/wintersport/skizentren surfen.

 • Prijs

  10,00€ per dag en per persoon. In de prijs is de huur van langlauflatten, -stokken en -schoenen inbegrepen.

 • Goed om te weten
  Boekingsvoorwaarden

  Privépersonen moeten niet reserveren.

  Groepen moeten reserveren:

  • Tel.: +32 (0)80 44 69 61
  • Of gebruik ons reserveringsformulier
  Materiaal
  • Langlauflatten
  • Langlaufstokken
  • Langlaufschoenen

"*" geeft vereiste velden aan

Activiteit Info

DD slash MM slash JJJJ

Over de persoon

Verdere vragen

Door het indienen van dit formulier accepteert u ons privacybeleid.