Terug naar het overzicht

Fietsen

Icon Groep
Groep
Icon Particulier persoon
Particulier persoon
Icon Avontuur
Avontuur
Icon Fietsen
Fietsen
Icon Zomertoppers
Zomertoppers

Eindeloos fietsen over verkeersvrije en verkeersluwe wegen

Wie in Worriken rondfietst, komt al snel tot het besluit dat het hier een heerlijk fietsparadijs is. En het mooie is…iedereen kan ervan genieten: vrijetijdsfietsers, mountainbikers, wielrenners! Je kunt hier rustig komen toeren over honderden kilometers aan vlakke fietswegen of duchtig afzien op hellingen. Je kunt op gladde asfalt rijden of je kunt de natuur intrekken en de single tracks, de obstakels en de modder opzoeken. Eén ding hebben alle fietsroutes gemeen: er is weinig en vaak geen verkeer en je rijdt te midden van de prachtige natuur.

RAVeL: vlak fietsen in de Ardennen

De Ardennen zijn toch niet vlak? Die zijn juist bekend om hun hellingen! Inderdaad, maar oude spoorwegbeddingen werden onlangs getransformeerd tot autovrije fietswegen en die hebben de naam RAVeL meegekregen. Zo komt het dat je nu in de Ardennen ook over relatief vlakke wegen met een maximaal stijgingspercentage van 3% kunt fietsen. Worriken ligt aan RAVeL 45a, een zijtak van de vermaarde Vennbahn, een langeafstandsfietsroute van 125 km tussen Aken en Trois-Vierges. Je kunt over RAVeL 45a tot naar Stadtkyll in het oosten fietsen (ongeveer 26 km). Als je naar het westen fietst, bereik je na 4 km de Vennbahn ter hoogte van Weywertz.

E-bike huren in Worriken

Op de RAVeL mag het dan wel vlak zijn, maar zodra je die verlaat,  is hulp van een motortje meer dan welkom. Huur in Worriken aan de receptie je elektrische fiets.

Fietsknooppuntennetwerk: zelf een fietsronde uitstippelen

Zelf je ronde en het aantal kilometers bepalen is natuurlijk fijn. In de Oostkantons en de provincie Luik beschikken we over een mooi fietsknooppuntennetwerk, waarbij je hoofdzakelijk langs verkeersluwe en autovrije wegen wordt geleid. Stippel zelf een rondje uit en combineer de RAVeL en de fietsknooppunten voor nog meer fietsplezier.

MTB: alleen of met een gids

In Butgenbach zijn er 3 bewegwijzerde MTB-parcours, die je perfect op eigen houtje kunt volgen. Vanaf 10 personen kun je beroep doen op een MTB-gids.

De bewegwijzerde parcours van Bütgenbach met start op het Marktplein van Butgenbach zijn:

  • Zur Bütgenbacher Heck – 15 km (groen)
  • Felder und Hecken Bütgenbach – 40 km (rood)
  • Am schwarzen Hügel – 18 km (blauw)
  • Naar Malmedy en terug (65 km)
  • Stoneman Arduenna (176 km van 1 april tot eind september)

Gravel-bike

In Bütgenbach starten en eindigen enkele gravelroutes. Deze zijn niet bewegwijzerd. Je hebt met andere woorden een gps nodig (of smartphone met gps-app).

Strava

Worriken heeft een Strava-account. De routes worden gereden door mensen van hier.Inspiratie nodig? Volg ons.

Radfahren in Worriken