Terug naar het overzicht

Mapico

Icon Groep
Groep
Icon Avontuur
Avontuur
Orientierungssport ©An Van Rie

Kan jij goed kaartlezen? Dan zal het een fluitje van een cent zijn om, met een kaart in de hand, snel de juiste Mapico-post te vinden en het juiste antwoord op te schrijven.

Tijdens een spelletje Mapico ontwikkelen kinderen en volwassenen hun oriëntatievermogen: met een kaart en een antwoordstrookje in de hand gaan ze op zoek naar de Mapico-posten die op de kaart aangeduid staan. Hier hangen bordjes met een bepaalde kleur, een tekening en een nummer. Dankzij deze 3 gegevens beschikken de monitoren over een waaier aan mogelijkheden qua vraagstelling. Ze kunnen de vragen perfect aanpassen aan de leeftijd en de mogelijkheden van de groep. Noteer de kleur van het bordje, het figuurtje, het nummer, de som van de getallen van het nummer enz. Keer met juist ingevulde antwoordstrookjes terug naar het hoofdkwartier waar een nieuwe kaart klaarligt met nieuwe te zoeken Mapico-posten. Wie het eerst alle antwoordstrokjes correct ingevuld heeft, heeft gewonnen.

Tijdens je zoektocht naar de Mapico-posten leer je alle hoekjes en kantjes, inclusief de bijzonder mooie stukjes natuur van het grote Worrikendomein, dat je overigens niet verlaat, kennen. Trek voor deze buitenactiviteit 3 uur uit. Bij Mapico combineer je op een speelse manier kaartlezen en wandelen.

Details

 • Openingstijden

  Op aanvraag: Neem telefonisch kontakt op met de sport afdeling  via +32 (0)80 44 69 61 of gebruik hiervoor het onderstande aanvraagformulier.

 • Prijs

  Op aanvraag: Neem telefonisch kontakt op met de sport afdeling  via +32 (0)80 44 69 61 of gebruik hiervoor het onderstande aanvraagformulier.

 • Goed om te weten
  Boekingsvoorwaarden

  Deze sportactiviteit wordt vanaf 10 personen georganiseerd of wordt voor minstens 10 personen aangerekend.

  Reserveren is vereist, bij voorkeur minstens 6 weken van tevoren.

  Vereisten

  Minimumleeftijd voor kinderen onder begeleiding van een volwassene: 6 jaar

  Minimumleeftijd voor niet-begeleide kinderen: 8 jaar.

  Materiaal

  De kaart zoals het antwoordformulier is ter plaats verkrijgbaar.

"*" geeft vereiste velden aan

Activiteit Info

DD slash MM slash JJJJ

Over de persoon

Verdere vragen

Door het indienen van dit formulier accepteert u ons privacybeleid.