Terug naar het overzicht

Mountainbike

Icon Groep
Groep
Icon Particulier persoon
Particulier persoon
Icon Fietsen
Fietsen

Laat je persoonlijke mountainbike-avontuur in Worriken van start gaan. Zowel beginnende als ervaren mountainbikers komen hier aan hun trekken. Op technisch vlak zijn er zowel gemakkelijke als moeilijke mountainbikeroutes. Een ding hebben alle routes gemeen en dat is dat ze je laten kennismaken met de prachtige natuur van de Ardennen en de Belgische Eifel.

Bewegwijzerde mountainbiketochten in Bütgenbach

Als mountainbiker kan je de 3 bewegwijzerde mountainbikeroutes van Bütgenbach op eigen houtje afleggen. Je kunt je met je groep ook aansluiten bij een ervaren gids.

Naar Bütgenbacher Heck – 15 km (groen)

Coulisselandschap Bütgenbach – 43 km (rood)

Bij de zwarte heuvel – 20 km (blauw)

Start: Marktplatz Bütgenbach

Zin in een langere MTB-route? De 66 km lange route die Bütgenbach en Malmedy met elkaar verbindt, is misschien iets voor jou. De routebeschrijving + gpx vind je hier: Grote MTB-ronde Malmedy – Bütgenbach – Malmedy.

Ronde van het meer

Waarom zou je niet eens rond het meer van Bütgenbach fietsen? De ronde van het meer is immers niet alleen voor wandelaars interessant, maar ook voor mountainbikers. Gezien de korte afstand van 10 km, is dit zeker voor beginnende mountainbikers een ideale instaproute met weinig technische passages. Ook deze mountainbikeroute is volledig bewegwijzerd met gele rechthoeken op een witte achtergrond. Je kunt tevens knooppunten volgen: 45 > 42 > 57 > 56 > 9 > 6 > 55 > 50 > 49 > 45.

Hou er wel rekening mee dat dit ook een populaire wandelroute is en dat wandelaars voorrang hebben.

Stoneman Arduenna

Doorbreek de dagelijkse sleur en stort je in een mountainbike-avontuur van formaat! De Stoneman Arduenna is weggelegd voor wie niet bang is van een uitdaging. De Stoneman Arduenna geldt als dé mountainbike-sensatie van Oost-België. De route is 176 km lang en je moet 3400 hoogtemeters overbruggen. Genoeg tijd dus om met volle teugen van de pittoreske en idyllische landschappen van de Oostkantons te genieten en de batterijen compleet op te laden. Meer informatie vind je hier: Stoneman Arduenna.

MTB-route op basis van een gps-knooppuntensysteem

Stippel je eigen mountainbiketocht uit dankzij de fietsroute-planner van Oost-België. Selecteer de gemeente waar je wenst te vertrekken, kies de virtuele knooppunten en laat je leiden door je gps. Op deze manier kan je je eigen route samenstellen. Meer informatie (gpx, kaartje om uit te printen) over je individuele route vind je rechts van de kaart. Klik hier voor de routeplanner.

fahrradfahrer_hinten