Excursies

Als je opteert voor een meerdaags groepsverblijf van minstens vier overnachtingen, kun je één keer gratis gebruik maken van onze bus en een excursie naar één van onze 8 zorgvuldig  geselecteerde bestemmingen inplannen. Verblijf je minder dan 4 nachten bij ons? Ook dan kun je mits toeslag van onze bus gebruikmaken. Nog even dit: de toegangsprijzen moet je zelf betalen en zijn niet in dit aanbod inbegrepen.

Didactisch wandelpad in Heppenbach

Tijdens deze wandeling zullen jong en oud met plezier het bos en zijn bewoners (beter) leren kennen. Het wordt een veelzijdige en bijzondere wandeling. Indien je dat wenst, kan een bosbeheerder je tijdens je wandeling begeleiden. De uitleg over fauna en flora worden aangepast in functie van de leeftijd van de groep.

Kasteel van Reinhardstein

Vlak bij de stuwdam van Robertville ligt het kasteel van Reinhardstein. Het kasteel werd in de 12e eeuw gebouwd en wisselde regelmatig van bezitter. In de 19e eeuw raakte het in verval. Het was eerder bij toeval dat Jean Overloop de ruïnes van dit gebouw ontdekte. 18 maanden tijd had hij nodig om het weer bewoonbaar te maken. Het hele jaar door vinden er in het kasteel geleide bezoeken plaats. Ook de omgeving loont een bezoekje: de ligging op een heuvel midden in de prachtige Warchevallei is ronduit indrukwekkend. Wandelschoenen niet vergeten!

Hoge Venen

Tijdens deze uitstap zul je één van de laatste veengebieden op een hoogplateau van Europa ontdekken. Je kunt in de Hoge Venen een hele of een halve dag doorbrengen. Je zult tijdens een begeleide didactische (bos)wandeling kennismaken met een prachtige natuur en je gids zal je vertellen over de bijzondere flora en beschermde fauna. ’s Middags kun je je picknick die Worriken voor je heeft klaargemaakt, in het Natuurcentrum opeten.

Malmedy

Malmedy is een pittoresk stadje waar het heerlijk kuieren is. In de Oostkantons is het een echte toeristische trekpleister die ook op cultureel en historisch vlak heel wat te bieden heeft. Plan een uitje naar Malmedy en bezoek het Malmundarium, het voormalige klooster, dat tal van musea over folklore en carnaval, het industriële verleden en de schat van de kathedraal huisvest en waar ook steeds nieuwe tentoonstellingen lopen. Natuurlijk moet je zeker ook gewoon eens in het stadje rondstruinen!

F1-circuit van Spa-Francorchamps

Tijdens deze uitstap ga je naar het legendarische F1-circuit van Spa-Francorchamps, waar de allergrootste F1-piloten spectaculaire duels hebben uitgevochten. Je snuift de sfeer van het mooiste circuit ter wereld op. Het programma bestaat uit een bezoek aan het museum van het circuit in de abdij van Stavelot, gevolgd door een busrit over de racebaan zelf.